Υπογραφές συμπαράστασης

*Solidaritätserklerung auf Deutsch*

*Солидарность с протестами в Греции!*

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

 

Αλληλεγγύη στους διαδηλωτές στην Ελλάδα! 

 

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις δίκαιες διαδηλώσεις των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων, των ανέργων και των συνδικάτων στην Ελλάδα.

 

Η εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από αστυνομικό το Σάββατο 6/12 δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Η καταχρηστική και ατιμώρητη αστυνομική βία είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα. Η αστυνομία καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κακοποιεί διαδηλωτές, βασανίζει κρατούμενους. Οι ένοχοι δεν τιμωρούνται.

 

Όμως, ένα κράτος που κάνει πλιάτσικο στην κοινωνία έχει ανάγκη την αστυνομική βία και την καταστολή.  Την κοινωνική εξέγερση στην Ελλάδα την πυροδότησε η γενικευμένη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Οι διαδηλώσεις έχουν βαθύτερα αίτια. Αποτελούν αντίδραση:

 

στη φτώχεια, την ανεργία, τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης: Ενώ το κόστος ζωής συστηματικά αυξάνεται, οι εργαζόμενοι τα βγάζουν πέρα δύσκολα, παίρνουν μισθούς πείνας και συχνά δουλεύουν ανασφάλιστοι. Ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης κατά την απόπειρα γενικευμένης αποδιάρθρωσης του ασφαλιστικού συστήματος στην Ελλάδα ήταν και η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα υπό κατάρρευση: Τα σχολεία υποφέρουν από χρόνια έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού και εξοπλισμού. Η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο είναι όνειρο θερινής νυκτός για όποιον δεν κάνει φροντιστήριο.

σε ένα υποχρηματοδοτούμενο και εγκαταλειμμένο πανεπιστήμιο: Το δημόσιο πανεπιστήμιο υποφέρει από χρόνια υποχρηματοδότηση. Η ελληνική κυβέρνηση όμως, αντί να αυξήσει τη χρηματοδότηση, προσπαθεί να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για να πετύχει μάλιστα το στόχο της, δεν δίστασε να επιχειρήσει –εις μάτην– την  αναθεώρηση του Συντάγματος. Η έτσι κι αλλιώς άθλια κατάσταση του πανεπιστημίου επιδεινώθηκε περαιτέρω από την εφαρμογή της Συνθήκης της Μπολόνιας.

 

Αλληλεγγύη στην ελληνική εξέγερση!

 

Υπογράψτε (με ονοματεπώνυμο) στην σελίδα με τη γερμανική μετάφραση ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

(Τα ονόματα όσων υπέγραψαν ήδη εδώ, μεταφέρθηκαν)

Advertisements

~ by sibg08 on 15/12/2008.

12 Responses to “Υπογραφές συμπαράστασης”

 1. a

 2. Νίκος Παπαδεράκης

 3. ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΟΛΙΟΣ

 4. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ:

  1. ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ Leave a Reply ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΑΔΕΙΟ ΤΟ ΠΕΔΙΟ Name
  Ή
  2. ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ Leave a Reply ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ Name

 5. .

 6. Piso Fasistes Empros Sintrofoi

 7. Sophia Manika

 8. oloi stous dromous!

 9. Karolos Puchner

 10. Karl Puchner

 11. […] Солидарность с протестами в Греции! (Το ψήφισμα στα ελληνικά βρίσκεται εδώ) […]

 12. […] *Το ψήφισμα στα ελληνικά βρίσκεται εδώ* […]

Comments are closed.

 
%d bloggers like this: